Tilfældigt Citat

Lev ikke i fortiden eller fremtiden, lev nu!

— Ukendt

Grækenland

Kenya

Dansk Vestindien

Sydafrika

Maldiverne

Æblekage med marcipan

(4-6 personer)

Ingredienser:

4 store æbler
110 gram Amo hvedemel
75 gram flormelis
100 gram smør
150 gram Odense ren rå marcipan

Pynt:
50 gram Odense ren rå marcipan

Fremgangsmåde:
Skræl æblerne, halvér dem og fjern kernehuset. Æblerne skæres i tern og koges 2-3 minutter i lidt vand. Læg æblerne i et smurt ovnfast fad. Mel, flormelis, smør og marcipan arbejdes sammen til en smuldredej, der fordeles på ovenpå æblerne.

Bages ved 200 grader i 10 minutter, hvorefter 50 gram marcinpan rives ud over kagen. Bages færdig ved 220 grader i 10 minutter.

Serveres med creme fraiche, flødeskum eller en god is.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.