Brombærtærte med citroncremefraiche
(6 personer)
Ingredienser:
Tærtedej:
2,5 dl Amo hvedemel
75 gram smør eller margarine
1 æggeblomme
1/2 dl lys sirup
Fyld:
2 æggehvider
1 dl flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 dl hakkede mandler
1/2 l brombær (der kan også bruges andre bær eller frugter)
Citroncremefraiche:
250 dl cremefraiche 38%
3 spsk. flormelis
Saft og reven skal af 1 citron
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne til dejen. Beklæd en tærteform på ca. 22 cm i diameter med dejen og prik huller i dejen. Stil den i køleskab i 30 minutter. Sæt den derefter i ovene ved 175 grader og forbag tærten i 15 minutter.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk yderligere et par minutter. Vend mandler og bær forsigtigt i de piskede æggehvider. Kom blandingen i tærteformen og bag den midt i ovnen i ca. 20 minutter til marengsen har fået farve.
Pisk cremefraiche og flormelis. Tilsæt citronsaft og -skal.
Server tærten lun med citroncremefraichen til.