Tilfældigt Citat

In the confrontation between the stream and the rock, the stream always wins – not through strength, but through persistence.

— Buddha

Gulerodsbrud

Ingredienser

(ca. 18 stk.)

Ingredienser:

5 dl lunken vand
1 dl olie
2 pakker gær
4 tsk. salt
4 spsk. sukker
Ca. 1 kg Amo hvedemel
2 æg
200 gram revne gulerødder (ca. 3 stk.)
100 gram solsikkekerner

Fremgangsmåde:
Gæren røres ud i 1 dl af det lunkne vand i en stor skål, tilsæt resten af vandet og herefter olie, salt, sukker og mel. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve tildækket i skålen i ca. 1 time.

Riv gulerødderne og mål solsikkekerner op.

Når dejen er færdighævet, æltes den godt igennem, så alle luftbobler slås ud af dejen. Tag dejen tilbage i skålen og tilsæt herefter 2 hele æg, gulerødder og solsikkekerner i dejen og ælt det hele godt sammen. Dejen er en ret klistret masse bagefter – det skal den være, og kan derfor heller ikke formes, som normale boller. Man tager derfor bare en klump dej og lægger den på en bageplade beklædt med bagepapir. Da dejen hæver meget inde i ovnen tilrådes det kun at have 6 stk. på en bageplade.

Bages midt i en 225 grader varm ovn i 10-15 minutter til de er gyldne. Lyder der en hul lyd, når man banker dem under bunden, er de færdigbagte.

Klar til at komme i ovnen

De færdige gulerodsbrud – mums!

Du er velkommen til at skrive en kommentar