Islandsk lagkage

Ingredienser, marengsbund:

4 æggehvider
140 gram sigtet flormelis
140 gram kokosmel

Ingredienser, chokoladecreme:

4 æggeblommer
60 gram flormelis
100 gram blødt smør
100 gram smeltet chokolade

Pynt:
Flødeskum

Fremgangsmåde, marengsbund:
Æggehviderne piskes stive og blandes med let hånd med flormelis og kokosmel.
Marengsmassen bages i en smurt springform ved 170 grader i ca. 40 minutter (til gyldenbrun farve). Afkøles.

Fremgangsmåde, chokoladecreme:
Æggeblommerne piskes med flormelis, blødt smør og smeltet og let afkølet chokolade.

Chokoladecremen hældes over den afkølede marengsbund og pyntes med et godt lag flødeskum.

Kaloriebombe? Ja, men en dejlig lagkage, når man som jeg ikke bryder sig om traditionel dansk lagkage med creme og glassur 🙄

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.