Tilfældigt Citat

Det at det skulle være en kvalitet i sig selv at være ung – det er en vildfarelse der forsvinder med alderen.

— Carsten Udsen

Carstens glögg

 

Ingredienserne er klar

(2 personer)

Ingredienser
1 stang kanel (10 cm)
1 stjerneanis
3 hele kardemomme kapsler eller et lille stump frisk ingefær (eller begge dele 🙂 )
15-20 hele nelliker
Lidt citronskal
2,5 dl vand
3 spsk. brun farin
2,5 dl rødvin
1/2 dl rosiner
En sjat rom eller mild whiskey
Mandelsplitter efter smag og behag

NB. Du kan selv eksperimentere lidt med andre krydderier (f.eks. fennikkelfrø) – ligesom som du selvfølgelig kan justere på mængderne efter din egen smag.

Fremgangsmåde
Rosinerne presses sammen i en kop og overhældes med lidt rom eller whiskey.
Kanel, stjerneanis, kardemomme/ingefær, nelliker, citronskal og vand kommes i en gryde og koger et par minutter. Herefter slukkes for varmen og der tilsættes farin og rødvin. Det hele trækker ca. 1 time.

Krydderierne sies fra og rosiner og mandelsplitter tilsættes. Varmes op uden at koge.

Serveres med æbleskiver.

Du er velkommen til at skrive en kommentar