Tilfældigt Citat

If one does not understand a person, one tends to regard him as a fool.

— C. G. Jung

Indbagt oksemørbrad med Pikant ost

Indbagt oksemørbrad

Ingredienser:

1 oksemørbrad (beregn 200-250 gram per person)
1 bæger Pikant Ost per ca. 2-2.5 kg oksemørbrad
1 pakke butterdej
Æg til pensling
Salt
Peber
Smør/margarine til stegning

Fremgangsmåde:
Tag butterdejspladerne op af fryseren og bred dem ud, så de kan tø op.

Skær evt. fedt og sener fra mørbraden og brun den i smør/margarine på alle sider på en pande. Krydr med salt og peber. Læg den brunede mørbrad på et skærebræt og lad den køle lidt af.

Tænd ovnen på 220 grader.

Læg 3-4 plader butterdej i forlængelse af hinanden (antallet afhænger af størrelsen på mørbraden) og rul butterdejen ud i passende størrelse. Skær en “lomme” på langs i oksemørbraden. Læg oksemørbraden på den udrullede butterdej og smør Pikant Ost ind i “lommen”. Pak mørbraden ind. Samlingen pensles med sammenpisket æg for at hænge sammen (det samme med enderne) og til slut pensles hele dejen.

Mørbraden sættes på en bageplade med bagepapir og stilles i ovnen, hvor den bages ved 220 grader i 20-40 minutter – afhængig af, hvordan man ønsker kødet. Jeg bruger et stegetermometer, som jeg indstiller på 62-65 grader = kødet er lyserødt indeni og butterdejen er gyldenbrun.

Serveres med en god sauce, f. eks. rødvinssauce, råstegte kartofler/rösti/bagekartofler og en god salat

Du er velkommen til at skrive en kommentar