Tilfældigt Citat

Part of the secret of a success in life is to eat what you like and let the food fight it out inside.

— Mark Twain

Grækenland

Kenya

Dansk Vestindien

Sydafrika

Maldiverne

Moussaka

Ingredienser

(4-6 personer)

Ingredienser:
1-2 auberginer
Salt
3-4 spsk. olie

5-6 halvstore kartofler (skrælles og skæres i tynde skiver)

4-500 gram hakket oksekød
1 løg
1-2 spsk. olie
2-3 fed hvidløg
1 dåse gofthakkede tomater
Salt og peber
1/4 tsk. kanel
Evt. persille

Ostesovs, ingredienser:
50 gram smør
40 gram mel (4 spsk.)
5-6 dl mælk
1 æg
100 gram revet ost
Salt og peber
Reven muskatnød efter smag og behag

Fremgangsmåde:
Skær auberginerne i skiver, drys med salt og lad dem trække med saltet ca. 30 min. Tør dem af og steg dem hurtigt i varm olie. Læg dem kort på fedtsugende papir og fordel dem derefter i et ovnfast fad. Kartoffelskiverne lægges ovenpå.

Pil og hak løget. Varm olien og svits løg og det hakkede kød heri. Tilsæt knust hvidløg og grofthakkede tomater. Krydr med salt, peber og kanel og tilsæt persille (dette kan udelades). Lad kødblandingen simre ca. 20 min. og fordel den så oven på aubergine- og kartoffelskiverne.

Ostesovs: smelt smørret, rør melet i og tilsæt mælken under omrøring. Lad sovsen koge igennem. Pisk 1 æg i og tilsæt reven ost. Smag til med salt, peber og reven muskatnød. Hæld sovsen over kødet i fadet. Stil retten i ovnens nederste halvdel ved 200 grader i 30-40 minutter eller til overfladen er gylden.

Serveres evt. med græsk salat og brød.

Så er der serveret

 

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.