Pizzadej

(1 stor pizza med tyk bund – eller 2 pizzaer med tyndere bund – eller evt. 1 pizza + lidt madbrød)

Der er ikke noget fantastisk eller specielt ved denne opskrift på pizzadej – den minder sikkert meget om en masse andre opskrifter, der kan findes på nettet. Jeg kan bare ikke huske den i hovedet og har derfor lagt den ind, så jeg slipper for at lede på nettet hver gang  😆 … og så gør det jo ikke noget, at den er nem at lave og tilmed også bliver god!

Ingredienser:
25 gr. gær
2,5 dl. lunken (håndvarm) vand
0,5 dl. olivenolie
1 tsk. fint salt
1 spsk. sukker
Nok mel 🙂 (her må du mærke dig frem … 5-7 dl. skal du regne med)

Fremgangsmåde:
Hæld vandet i en stor skål … jeg tager som regel 1,5 dl. koldt vand og 1 dl. fra elkedlen.
Smuldr gæren i vandet – og rør med fingrene (vask dem først 😉 ) rundt til du kan mærke at al gæren er opløst i vandet.
Tilsæt olie, salt og sukker.
Kom tilpas meget mel i skålen, så det bliver en fast og lidt (men ikke for meget) klistret dej … jeg plejer at røre rundt med en grydeske, til jeg har den konsistens jeg vil have.
Vælt dejen ud på bordet og begynd at ælte den … tilsæt mere mel til den har en tilpas “saftig” konsistens som dog nemt slipper bordet/fingrene.
Ælt til dejen er helt gennemarbejdet (en 5 minutter skulle vel gøre det).
Læg dejen tilbage i skålen (som du lige drysser med lidt mel først).
Dæk skålen (med et stykke køkkenrulle?) og lad dejen hæve til mindst dobbelt størrelse.

Vælt dejen ud på bordet. Hvis du godt kan lide en tyk bund, passer det med at du ruller dejen ud, så den fylder en hel bradepande. Hvis du vil have en tyndere bund, kan du lave 2 pizzaer eller du kan lave 1 pizza og tage noget dej fra til et par stykker brød (disse kan passende bages, når du har taget pizzaen ud af ovnen … husk at sætte et minutur igang, så du ikke glemmer brødet, mens du sidder og nyder pizzaen 🙂 ).

Fyld det på pizzaen, som du kan lide – og bag den ved 200 grader nederst i ovnen indtil osten begynder at blive lysebrun i kanterne. Hvis du laver bunden tyk, kan du evt. først bage den i 5 minutter uden fyld, og derefter komme fyldet på og så tilbage i ovnen med den og lad den bage til osten bliver lysebrun.
Hvis du laver 2 pizzaer, kan de formodentlig bages samtidigt ved at bruge varmluft (jeg har ikke prøvet!).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.