Broccoli/porretærte

Ingredienser til tærten

(4 personer)

Ingredienser:
2 pakker tærtedej (nemt, men der er meget spild) eller 3 plader butterdej
250 gram broccoli i små buketter
200 gram porre i skiver
(kan evt. suppleres med 2 gulerødder skåret i stave )
200 gram skine i tern eller strimler
150 gram flødeost (200 gram, hvis der er suppleret med gulerødder)
Salt og peber
Æg til pensling

Fremgangsmåde:
Broccoli renses, skylles og deles i buketter og porren skæres i skiver. Broccoli og porre koges let og afkøles. Blandes med skinke og flødeost og krydres med salt og peber.

1 pakke tærtedej rulles ud og lægges i en tærteform. Fyldet lægges på og nr. 2 pakke tærtedej rulles ud og lægges ovenpå fyldet. Den overskydende tærtedej rulles af med en kagerulle. Pensl dejen med et sammenpisket æg og prik dejen med en gaffel.

Hvis der bruges butterdej: 1 1/2 plade butterdej samles, rulles ud og lægges i en tærteform. Fyldet lægges på og 1 1/2 plade butterdej samles, rulles ud og lægges ovenpå fyldet. Den overskydende butterdej rulles af med en kagerulle. Pensl dejen med et sammenpisket æg og prik med en gaffel.

Den færdige tærte

Bages ved 200 grader i 20-25 minutter.

 

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.