Jordbærsalat

Denne salat er altid et friskt hit og er specielt velegnet som tilbehør til en god bøf eller helstegt oksemørbrad – er selvfølgelig bedst med danske jordbær, men kan laves hele året rundt, da det er let at få fat i udenlandske jordbær.

Ingredienser:
300 gram salat – iceberg eller blandet med f. eks. rucola eller babyspinat
250 gram jordbær
30 gram pinjekerner
1 spsk. hyldeblomstsaft

Dressing:
2 spsk. citron olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 spsk. hyldeblomstsaft

Rist pinjekerner gyldne på en pande og hæld hyldeblomstsaft over og lade det bruse af på panden. Køles af på et stykke bagepapir.
Salat skylles og skæres i mundrette stykker. Jordbær skylles, stilken fjernes og bær halveres.
Rør citron olivenolie, citron- og hyldeblomstsaft sammen.
Anret salat på et fad og fordel jordbær henover. Drys de ristede pinjekerner over og hæld til sidst dressing henover salaten.

Portionen er til 4-6 personer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.