Tilfældigt Citat

Af alle Guds skabninger, er der kun en, som ikke kan gøres til slave. Det er katten. Hvis man kunne krydse mennesket med en kat, ville det forbedre mennesket, men forringe katten.

— Mark Twain

Tzatziki

Tzatziki

Tzatziki

(græsk agurkesalat)

Ingredienser:
1 liter yoghurt naturel, som drænes eller 1 liter græsk yoghurt
1 agurk
2 spsk. olivenolie
Hvidløg (2 fed, eller efter smag)
Salt
Peber

Fremgangsmåde:
At lave tzatziki strækker sig over nogle timer.
Hvis du bruger yoghurt naturel, hældes yoghurten i et viskestykke i en si og trækker natten over (mindst 4 timer) i køleskab – græsk yoghurt er klar til tilbedring direkte fra køleskab.

Agurken skrælles og rives groft. Drysses med salt og trækker ca. 10 minutter. Olivenolie røres i yoghurten og presset hvidløg, salt og peber røres i. Væden presses fra agurken og den kommes i og røres godt sammen.
Smager bedst, hvis den får lov at stå nogle timer i køleskab inden servering, er faktisk bedst efter ca. 1 døgn.

Tip:
Tzatzikien kan, hvis man ønsker det, krydres med frisk finthakket mynte (ca. 20 blade til 1 liter eller efter smag og behag).

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.