Nøddedrømme (Filip-kager)
Denne opskrift har jeg fået af min svigerinde’s svigermor. Da jeg smagte dem første gang, tænkte jeg, at dem måtte jeg bage til Filip’s navngivningsfest, og det gjorde jeg så… :o)
Ingredienser:
200 gram hakkede hasselnødder
200 gram sukker
3 æggehvider*
Creme:
150 gram blødt smør
100 gram flormelis
1 tsk. cacao
3 æggeblommer*
Æggehvider, sukker og hakkede hasselnødder røres godt sammen og sættes med en teske i små klatter på en bageplade med bagepapir og bages i 10 minutter i en 200 grader varm ovn. Bagepladen placeres i ovnens nederste halvdel (2. rille). Der bliver ca. 40 stk.
Kagerne afkøles.
Ingredienserne til creme røres godt sammen. Smøres på kagerne, som lægges sammen 2 og 2 = i alt ca. 20 færdige nøddedrømme.
Kagerne fryses og skal serveres direkte fra fryser – tages op ca. 20 min. før servering.
* jeg bruger friske økologiske æg, men hvis man er til pasteuriserede blommer og hvider – ja, så er det selvfølgelig det, man bruger.