Franskbrød
Ingredienser:
Ca. 1 kg. Amo hvedemel
6 dl. mælk
50 g. gær
50 g. smør eller margarine
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
Til pensling: Mælk og evt. blå birkes
Fremgangsmåde:
Lun mælken til den er håndvarm (37 gr.), og opløs gæren i mælken. Tilsæt øvrige ingredienser og ælt dejen godt ca. 5 min.
Lad dejen hæve tildækket og lunt ca. 20 min. til dobbelt størrelse.
Slå dejen sammen og del den i to lige store kugler, som hviler tildækket på køkkenbordet 2-3 min.
Slå dej-kuglerne flade og form dem til 2 brød. Sæt brødene på en smurt bageplade eller i 2-liters forme med sammenføjningen nedad. Efterhæver til dobbelt størrelse tildækket og lunt, ca. 30 min.
Rids brødene: alm. på skrå … formbrød på langs. Pensl herefter brødene med mælk og drys evt. med blå birkes.
Bages 25 – 30 min. på nederste rille i en 220 gr. forvarmet ovn (varmluft: 200 gr)