Vaniljekranse
Ingredienser, til ca. 75-80 stk.:
100 gram rå marcipan
125 gram sukker
1 stang vanilje – gerne økologisk
275 gram Amo eller Gluten hvedemel
175 gram smør (usaltet)
1 æggeblomme (stor)
1 spsk. finthakkede mandler
Fremgangsmåde:
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ned i en skål. Ælt marcipanen sammen med sukker, finthakkede mandler og vaniljekorn. Bland melet i.
Smuldr smørret i og tilsæt æggeblommen. Ælt til dejen er samlet og lad den herefter hvile i køleskab ca. 1 time.
Forvarm ovnen til 190 grader.
Dejen kører igennem en kødhakker med en stjerneplade. “Sternestrimlerne” skæres i passende stykker, som formes til en krans og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
Jeg kan godt lide, at vaniljekransene er helt ens, så jeg plejer at klippe et stykke madpapir i en passende længde, som jeg skærer dejstykkerne ud efter 😀
Hvis du ikke har en god gammeldags kødhakker, rulles dejen til pølser, som formes til små kranse.
Bag vaniljekransene til de er gyldne på næstnederste rille i ovnen i ca. 10 minutter.
Når vaniljekransene er afkølede, lægges de forsigtigt i en dåse eller et glas og opbevares tørt.