Langtidsstegt kalvefilet

Så er vi klar til at gå igang
Så er vi klar til at gå igang

(6 personer), stegetid ca. 7 timer.

1,5 kg kalvefilet (fedtkanten ridses)
salt og peber
1 dl kalvebouillon
2 dl portvin eller rødvin
1-2 spsk. smør

Brun kalvefileten grundigt på panden og krydr med salt og peber. Læg den i et ovnfast fad, kom kalvebouillonen i bunden og stil fadet på en rist i ovnens nederste halvdel og steg den ved 75 grader i 6-7 timer.

Si bouillonen over i en gryde, tilsæt portvin eller rødvin og kog kraftigt ind, ca. 1,5 dl. Pisk smørret i, tilsæt kulør og jævn saucen til passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Tilbehør: råstegte kartofler, årstidens grøntsager og/eller waldorfsalat.

Velbekomme!
Velbekomme!

 

4 Comments

    1. Hej Tommy. Beklager det lidt forsinkede svar. Jeg bruger ikke varmluft til langtidsstegning.
      Mvh. Inge

Skriv et svar til Tommy Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.