Tzatziki

Tzatziki
Tzatziki

(græsk agurkesalat)

Ingredienser:
1 liter yoghurt naturel, som drænes eller 1 liter græsk yoghurt
1 agurk
2 spsk. olivenolie
Hvidløg (2 fed, eller efter smag)
Salt
Peber

Fremgangsmåde:
At lave tzatziki strækker sig over nogle timer.
Hvis du bruger yoghurt naturel, hældes yoghurten i et viskestykke i en si og trækker natten over (mindst 4 timer) i køleskab – græsk yoghurt er klar til tilbedring direkte fra køleskab.

Agurken skrælles og rives groft. Drysses med salt og trækker ca. 10 minutter. Olivenolie røres i yoghurten og presset hvidløg, salt og peber røres i. Væden presses fra agurken og den kommes i og røres godt sammen.
Smager bedst, hvis den får lov at stå nogle timer i køleskab inden servering, er faktisk bedst efter ca. 1 døgn.

Tip:
Tzatzikien kan, hvis man ønsker det, krydres med frisk finthakket mynte (ca. 20 blade til 1 liter eller efter smag og behag).