Carstens glögg
(2 personer)
Ingredienser
1 stang kanel (10 cm)
1 stjerneanis
3 hele kardemomme kapsler eller et lille stump frisk ingefær (eller begge dele 🙂 )
15-20 hele nelliker
Lidt citronskal
2,5 dl vand
3 spsk. brun farin
2,5 dl rødvin
1/2 dl rosiner
En sjat rom eller mild whiskey
Mandelsplitter efter smag og behag
NB. Du kan selv eksperimentere lidt med andre krydderier (f.eks. fennikkelfrø) – ligesom som du selvfølgelig kan justere på mængderne efter din egen smag.
Fremgangsmåde
Rosinerne presses sammen i en kop og overhældes med lidt rom eller whiskey.
Kanel, stjerneanis, kardemomme/ingefær, nelliker, citronskal og vand kommes i en gryde og koger et par minutter. Herefter slukkes for varmen og der tilsættes farin og rødvin. Det hele trækker ca. 1 time.
Krydderierne sies fra og rosiner og mandelsplitter tilsættes. Varmes op uden at koge.
Serveres med æbleskiver.