Langtidsstegt kalvefilet
(6 personer), stegetid ca. 7 timer.
1,5 kg kalvefilet (fedtkanten ridses)
salt og peber
1 dl kalvebouillon
2 dl portvin eller rødvin
1-2 spsk. smør
Brun kalvefileten grundigt på panden og krydr med salt og peber. Læg den i et ovnfast fad, kom kalvebouillonen i bunden og stil fadet på en rist i ovnens nederste halvdel og steg den ved 75 grader i 6-7 timer.
Si bouillonen over i en gryde, tilsæt portvin eller rødvin og kog kraftigt ind, ca. 1,5 dl. Pisk smørret i, tilsæt kulør og jævn saucen til passende konsistens. Smag til med salt og peber.
Tilbehør: råstegte kartofler, årstidens grøntsager og/eller waldorfsalat.
Skal man anvende ovn med varmluft, eller uden varm luft?
T
Hej Tommy. Beklager det lidt forsinkede svar. Jeg bruger ikke varmluft til langtidsstegning.
Mvh. Inge
Hvordan i en dampovn, nogen erfaring med det ?
Hej.
Vi har desværre ingen erfaring med dampovn.
Mvh. Carsten