Langtidsstegt kalvefilet

Så er vi klar til at gå igang
Så er vi klar til at gå igang

(6 personer), stegetid ca. 7 timer.

1,5 kg kalvefilet (fedtkanten ridses)
salt og peber
1 dl kalvebouillon
2 dl portvin eller rødvin
1-2 spsk. smør

Brun kalvefileten grundigt på panden og krydr med salt og peber. Læg den i et ovnfast fad, kom kalvebouillonen i bunden og stil fadet på en rist i ovnens nederste halvdel og steg den ved 75 grader i 6-7 timer.

Si bouillonen over i en gryde, tilsæt portvin eller rødvin og kog kraftigt ind, ca. 1,5 dl. Pisk smørret i, tilsæt kulør og jævn saucen til passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Tilbehør: råstegte kartofler, årstidens grøntsager og/eller waldorfsalat.

Velbekomme!
Velbekomme!

 

4 Comments

    1. Hej Tommy. Beklager det lidt forsinkede svar. Jeg bruger ikke varmluft til langtidsstegning.
      Mvh. Inge

    1. Hej.
      Vi har desværre ingen erfaring med dampovn.
      Mvh. Carsten

Comments are closed.