Pikant ostesuppe med porrer
Ingredienser:
25 gram smør
2 spsk. mel
1 liter grøntsagsbouillon (terning + vand)
1 bæger pikant flødeost – skæres i små terninger
1-2 dl piskefløde (kan udelades, men jeg bruger det altid ;o)
1 porre i meget tynde skiver
1/2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Smelt smør i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom 1/4 af bouillonen i og når det koger, tilsættes resten af bouillonen lidt efter lidt. Lad suppen koge godt igennem. Tilsæt pikant flødeost og evt. fløde. Lad suppen koge ved svag varme til osten er smeltet. Tilsæt porreringene og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
Servering:
Serveres med flütes.
Grøntsagsbouillonen kan sagtens erstattes med hønsebouillon, hvilket jeg prøvede i dag, da jeg havde glemt at købe grøntsagsbouillon.
Hvor lang tid tager den, at tilberede?
Hej, suppen er hurtigt lavet – det tager max. 1/2 time.
Mange hilsner, Inge