Lasagne

(4-6 personer)

Ingredienser:
400 gram oksefars
1 løg
1-2 fed hvidløg
3-4 gulerødder
1 porre
1 dåse tomatkoncentrat
1 dåse flåede- eller hakkede tomater
Salt og peber
Olie
9 lasagneplader
Mornaysauce
Revet ost

Fremgangsmåde:
Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Skyl og rens porren og skær denne i skiver. Løget hakkes groft og hvidløg knuses.
Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, tilsæt kødet og brun dette. Tilsæt tomatkoncentrat, gulerødder og porre og rør godt sammen. Tilsæt flåede eller hakkede tomater og smag til med salt og peber. Lad kødsaucen simre i ca. 15-20 minutter ved svag varme.

Varm ovnen op til 200 grader.

Smør et ovnfast fad og læg skiftevis:

et tyndt lag kødsauce
et lag lasagneplader (3 stk.)
et lag kødsauce
fordel ca. 1/3 af mornaysaucen over kødsaucen
et lag lagsagneplader (3 stk.)
et lag kødsauce
fordel ca. 1/3 af mornaysaucen over kødsaucen
et lag lagsagneplader (3 stk.)
et lag kødsauce
resten af mornaysaucen

Drys revet ost henover og bag lasagnen nederst i ovnen i ca. 35-40 minutter.