Nøddedrømme (Filip-kager)

Filip-kager
Filip-kager

Denne opskrift har jeg fået af min svigerinde’s svigermor. Da jeg smagte dem første gang, tænkte jeg, at dem måtte jeg bage til Filip’s navngivningsfest, og det gjorde jeg så… :o)

Ingredienser:

200 gram hakkede hasselnødder
200 gram sukker
3 æggehvider*

Creme:

150 gram blødt smør
100 gram flormelis
1 tsk. cacao
3 æggeblommer*

Æggehvider, sukker og hakkede hasselnødder røres godt sammen og sættes med en teske i små klatter på en bageplade med bagepapir og bages i 10 minutter i en 200 grader varm ovn. Bagepladen placeres i ovnens nederste halvdel (2. rille). Der bliver ca. 40 stk.
Kagerne afkøles.

Ingredienserne til creme røres godt sammen. Smøres på kagerne, som lægges sammen 2 og 2 = i alt ca. 20 færdige nøddedrømme.

Kagerne fryses og skal serveres direkte fra fryser – tages op ca. 20 min. før servering.

* jeg bruger friske økologiske æg, men hvis man er til pasteuriserede blommer og hvider – ja, så er det selvfølgelig det, man bruger.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.