Nougatboller

Ingredienser
Ingredienser

(24-26 stk.)

Ingredienser:
125 gram margarine
2 dl mælk
50 gram gær
2 æg
2 spsk. sukker
Ca. 500 gram Amo hvedemel
300 gram blød nougat

Til bagning: 2 tærteforme eller ildfaste fade

Til pensling: 1 æg

Fremgangsmåde:
Mælk og margarine varmes og afkøles – gæren røres ud heri. Æggene tilsættes og mel og sukker æltes i. Lad dejen hæve i ca. 30 min.
Efter hævning deles dejen i 24-26 stykker – et lille stykke nougat puttes i “dejstykket” og denne formes til en bolle.

Der anbringes 12-13 boller i hver tærteform, og de stilles til efterhævning i ca. 20 min.

Pensles med et sammenpisket æg og drysses evt. med perlesukker og/eller hakkede mandler eller hasselnødder.

Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Spises lune, evt. med smør. Kan fryses.

Det færdige resultat (halvdelen i hvert fald)
Det færdige resultat (halvdelen i hvert fald)

One Comment

  1. De ser dejlige ud – har lige en rest nougat og nogle hasselnødde flager, sp det bliver til nytårs morgenmad. Godt Nytår!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.