Tilfældigt Citat

Part of the secret of a success in life is to eat what you like and let the food fight it out inside.

— Mark Twain

Kylling på dåse

kyllingpaadaase(2-3 personer)

Ingredienser:
1 fersk kylling, vægt ca. 1300 gram
1 dåseøl
Krydderier

Fremgangsmåde:
Tænd op under kulbriketterne til din Weber
Åben dåseøllen og drik den (måske kun det halve – se mere herom senere)
Rengør kyllingen
Klip det allernederste af benene på kyllingen (ellers vælter den, når den skal stå på dåsen)
Gnid kyllingen indvendigt og udvendigt med groft salt og kværnet peber
Luk “halshullet” på kyllingen ved at folde hudflappen hen over kyllingen og fæstne den med en kødnål
Klargør øldåsen (se herunder) og prop den op i måsen på pipfuglen
Bær hele opstillingen ud til din Weber (pas på at kyllingen ikke vælter – den står ikke vildt stabilt!)
Klargør Weberen til indirekte grillning (kullene ud i siderne)
Sæt kyllingen midt i Weberen og lad den stå der i en time (i knagende frostvejr måske lidt længere)
Fjern dåsen fra kyllingen (pas på indholdet er meget varmt – hvis du ikke havde regnet det ud!! 🙂
Skær/klip den i stykker og server den med det tilbehør, du nu synes om – det kan være ris, kartofler, salat, brød osv.

Klargøring af øldåsen:
Dåsen skal være cirka halvt fuld af væske og deri kommer man så nogle krydderier.
Du kan selv eksperimentere med at blande noget sammen, men her er et par ideer:
– En blanding af rødvin og vand med 6-8 enebær og lidt rosmarin i
– Øl (hvis du kun har drukket det halve af øllen)
– Øl med et fed hvidløg skåret i passende stykker
– En blanding af hvidvin og vand med citron og timian i

Tip:
Man kan bruge en frossen kylling, vi synes bare at en fersk smager bedre.
Der kan godt være 2 kyllinger i en almindelig (57 cm) weber. Men de skal selvfølgelig på hver sin dåse, så du kan godt ske at blive lidt svimmel, hvis du skal drikke to dåser øl, mens du gør kyllingerne rene 🙂


Update maj 2012:

Du kan selvfølgelig også bruge sådan en fin Weber-kyllinge-holder. Så “slipper” du for at tømme en dåseøl 😆 … og du kan samtidigt opsamle noget af det fedt der smelter af kyllingen – og bruge det til en dejlig sauce.
Til gengæld skal du så gøre holderen ren bagefter – øldåserne kan man bare kyle i genbrugscontaineren 😉

NB. Hvis du bruger sådan en kyllinge-holder, behøver du ikke at klippe det nederste af benene på kyllingen.

Tip:
Hvis du vil undgå at vingerne bliver meget tørre, kan du med fordel binde dem ind til kyllingen (se billedet). Brug en bomuldssnor beregnet til madvarer!
Dette tip gælder naturligvis uanset om du bruger dåse eller kyllinge-holder.

1 comment to Kylling på dåse

  • Rune

    Dette KAN også gøres uden en Weber grill. Alle grill-typer (og mærker) med låg og plads i højden, kan løfte opgaven. 🙂
    Lav evt også forsøg med forskellige øl.

Du er velkommen til at skrive en kommentar