Tilfældigt Citat

The moment we want to believe something, we suddenly see all the arguments for it, and become blind to the arguments against it.

— George Bernard Shaw

Grækenland

Kenya

Dansk Vestindien

Sydafrika

Maldiverne

Langtidsstegt kalvefilet

Så er vi klar til at gå igang

Så er vi klar til at gå igang

(6 personer), stegetid ca. 7 timer.

1,5 kg kalvefilet (fedtkanten ridses)
salt og peber
1 dl kalvebouillon
2 dl portvin eller rødvin
1-2 spsk. smør

Brun kalvefileten grundigt på panden og krydr med salt og peber. Læg den i et ovnfast fad, kom kalvebouillonen i bunden og stil fadet på en rist i ovnens nederste halvdel og steg den ved 75 grader i 6-7 timer.

Si bouillonen over i en gryde, tilsæt portvin eller rødvin og kog kraftigt ind, ca. 1,5 dl. Pisk smørret i, tilsæt kulør og jævn saucen til passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Tilbehør: råstegte kartofler, årstidens grøntsager og/eller waldorfsalat.

Velbekomme!

Velbekomme!

 

4 comments to Langtidsstegt kalvefilet

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.