Tilfældigt Citat

Courage is resistance to fear, mastery of fear – not absence of fear.

— Mark Twain

Langtidsstegt kalvefilet

Så er vi klar til at gå igang

Så er vi klar til at gå igang

(6 personer), stegetid ca. 7 timer.

1,5 kg kalvefilet (fedtkanten ridses)
salt og peber
1 dl kalvebouillon
2 dl portvin eller rødvin
1-2 spsk. smør

Brun kalvefileten grundigt på panden og krydr med salt og peber. Læg den i et ovnfast fad, kom kalvebouillonen i bunden og stil fadet på en rist i ovnens nederste halvdel og steg den ved 75 grader i 6-7 timer.

Si bouillonen over i en gryde, tilsæt portvin eller rødvin og kog kraftigt ind, ca. 1,5 dl. Pisk smørret i, tilsæt kulør og jævn saucen til passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Tilbehør: råstegte kartofler, årstidens grøntsager og/eller waldorfsalat.

Velbekomme!

Velbekomme!

 

4 comments to Langtidsstegt kalvefilet

Du er velkommen til at skrive en kommentar